FAQ

Het bieden van advies, diensten en producten aan leden die hen helpen bij het uitoefenen van hun vak. Complementaire therapie c.q. coaching op het gebied van NLP, Hypnose en EMDR in het algemeen te promoten. De aangesloten leden in het bijzonder te promoten, kennis en kwaliteit van de leden te waarborgen. Advies in bijscholingsactiviteiten, cursussen en workshops.
De contributie van het lidmaatschap kost € 175,00 per jaar, exclusief beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Leden die gelijktijdig de ‘Aansprakelijkheidsverzekering voor (para)medische beroepen’ via de VHEN afsluiten krijgen € 25 korting op hun lidmaatschap. Door de bemiddeling van de VHEN is er een op maat verzekering ontwikkeld. Deze Aansprakelijkheidsverzekering voor (para)medische beroepen’ heeft een aantal voorwaarden om te kunnen afsluiten, het lidmaatschap voorziet in deze voorwaarde. Premie voor deze verzekering is € 150,00 per jaar excl. 21% assurantiebelastingen en wordt rechtstreeks met de verzekeringsmaatschappij afgesloten. Voor de toetsing en inschrijving van een lid wordt éénmalig een bedrag van € 49,00 in rekening gebracht.
Getoetst op de juiste korte beroepsopleidingen, geaccrediteerd door NVNLP, ABNLP, KTNO, IHR of IHN. ingeschreven in het (Nederlandse) handelsregister Leden dienen aantoonbaar een cliëntendossier bij te houden. (getoetst via een praktijk audit) Leden zijn verplicht een kopie te verstrekken van een recent (maximaal een half jaar) officieel elektronische Verklaring omtrent het gedrag, verleend door Ministerie van Veiligheid en Justitie.
Nee, je kan lid worden zonder verzekering. Je kan dan alleen niet gebruik maken van het extra voordeel op het abonnement.
Ja, als lid van de VHEN kun je kosteloos gebruikmaken van de onafhankelijke geschillencommissie.
De geschillencommissie bestaat uit drie personen, te weten; een rechtsgeleerde en twee ervaringsdeskundigen. De leden van de geschillencommissie maken op geen enkele wijze deel uit van de VHEN en zijn als zodanig 100% onafhankelijk.
Client dossier met voldoen aan volgende inhoud: Naam, adres en tel. nr. van de cliënt / behandeldata / klacht / anamnese / diagnose / behandelplan / resultaat vd de behandeling(en) - download hier een voorbeeld